50 jaar YFU
October 29, 2018 11:51

Op zaterdag 20 oktober was het eindelijk zover: het langverwachte "50 jaar YFU"-evenement ging van start in de vroege namiddag onder een stralende zon.

Mensen kregen bij aankomst een lekker glaasje prosecco en konden daarna plaatsnemen in Hal 5 te Leuven die ter gelegenheid retro werd ingekleed. Marijke, National Director, beet de spits af met het welkomstwoord waarbij de aanwezigen werden getrakteerd op haar persoonlijke YFU-anekdotes en het verhaal van de organisatie doorheen de tijd. 

Op deze nostalgische dag ging de aandacht onder andere uit naar de allereerste YFU-studente ooit. Magda, 67 jaar oud, vertelde met passie en humor haar verhaal van toen en hoe haar uitwisseling haar leven veranderde. Het was een mooi voorbeeld over hoe een dergelijk avontuur een grote impact kan hebben op de toekomst van een jong persoon.

Verspreid over het gehele evenement kwamen ook andere personen aan het woord; Kea van het Global Office team en Annechien van de Raad van Bestuur lichten andere YFU-elementen zoals de globale strategie en fundraising uit. Ook een panelgesprek tussen gastgezinnen zorgde voor een interessante toets.

Tussendoor konden de mensen een polaroidfoto nemen om op de YFU-tijdslijn te kleven, op de wereldmap hun uitwisselingslocatie vastpinnen, zich informeren aan de verschillende standjes over uitwisselingen, vrijwilligerswerking en gastgezin worden en een boodschap achterlaten in het gastenboek. Bovendien werden de kleinsten geanimeerd via allerhande spelletjes en activiteiten.

Lekkere broodjes zorgden voor gevulde en blije magen en voor de dorstigen werden speciale alcoholische en non-alcoholische dranken gratis aangeboden. 

Het fijnste aan dit evenement is dat oud én jong elkaar terugvonden en tijd en ruimte kregen om een praatje te slaan. Mensen blikten terug en oude en recente verhalen kwamen naar boven. 

Kortom, een geslaagde dag voor jong én oud!