YES voor het Youth Empowerment seminar
July 03, 2023 12:07

YES voor het Youth Empowerment seminar, maar het is ook YES voor nieuwe mensen ontmoeten, dingen bijleren en de recente uitwisselingsjaar verwerken. De laatste week van juni is één van de belangrijkste weken voor heel YFU. Studenten die van uitwisseling terug naar huis komen, maken even een stop in Berlijn, waar ze het uitwisselingsjaar helemaal kunnen afsluiten.

Tijdens het YES gebeuren naast sessies over uitwisseling, reverse culture shock, vrijwilligerswerk en aanpassing ook vele andere activiteiten. Elke dag kunnen studenten iets in Track sessies bijleren - zij konden kiezen tussen Project Management, Public speaking, Design thinking en Leadership, die waren gegeven door gepassioneerde kenners van binnen de YFU netwerk.
Dit jaar stopte het niet bij sessies, maar wij gingen ook door met het toepassen van de kennis. Pilot project Hackathon (tijdens welke studenten in groepjes projecten kunnen ontwerpen) was ook geslaagd. Dankzij de sponsoring van Erasmus+ kunnen een aantal van deze projecten écht gerealiseerd worden. Het YES-team werkt ook samen met de Universiteit van Hamburg aan een sociale studie. Wij houden jou wel op de hoogte!

Dit jaar moesten onze uitwisselingsstudenten worstelen met thema’s als eenzaamheid, zelfverzekerdheid, beautystandaarden, stress of tekort van het gevoel van betrokkenheid. Wat soort project zou jij ontwerpen?
Deze thema’s werden gepresenteerd door onze YFU Hosts Erik en Tulle, een paar brave mensen door eigen ervaring met lastige situaties (burn-out, eetstoornissen of identiteit) en bijbehorende presentaties. Het topic Resilient mind was in een jasje gekleed, dat maakte het makkelijker om het thema aan te pakken.

Maar het is niet allemaal zo serieus. Ondertussen hebben we ook veel fun gehad tijdens Spirit activiteiten als ‘s ochtends yoga, een football match tussen studenten en vrijwilligers of kunst-therapie.

De uitwisslingsstudenten zijn niet de enige die YES elk jaar mogelijk maken. Het team van top YFU vrijwilligers, de echte doorzetters, die hun slaapuren hebben afgekapt en veel tijd en passie hebben hebben gegeven voor alle sessies en projecten.

Bedankt aan iedereen die er was! Ik heb weer met YFU iets bijgeleerd. Ga jij volgend jaar ook mee?

Wil je nog meer weten? Zoek YES op instagram op webpagina. Jij vindt de weg zeker!

Justýna (vrijwilliger op YES en kantoor intern)