Kunst en muziek Deel 1
October 26, 2023 14:02

Wil je van een buitenlands avontuur proeven en ben je gedreven om je vooral te focussen op je hobby en/of passie? Wil je je talent verder ontplooien? Wens je deze droom te delen met andere mensen buiten België? Dan is een speciaal schoolprogramma iets voor jou!

Een aantal landen met een bepaalde traditie of achtergrond bieden namelijk programma's aan met focus op sport, dans, muziek, kunst, natuur, film & media, theater, catering, beroepsschool etc… Ons aanbod aan alle speciale programma's vind je hier.

In dit bericht belichten we even onze experten in de kunst en muziekprogramma’s van Chili en Estland. In ons volgende bericht over de speciale programma’s gaan we verder met Hongarije en Tsjechië.

Welcome to Chile, “Where the world ends”!

Chili is een land dat een breed scala aan unieke ervaringen te bieden heeft, van prachtige landschappen tot rijke cultuur en geschiedenis.

YFU Chili biedt zowel een kunstprogramma als een muziekprogramma aan. Bij beide programma's kun je naar een school gaan waar specifiek kunst- of muziekonderwijs wordt gegeven. Dit betekent dat je geen naschoolse lessen hebt, maar dat je kunst en muziek als onderdeel van je reguliere schooldag beleeft.

Laat je inspireren door de lokale kunst- en muziektradities en verruim zo jouw creatieve geest.

Op onze pagina van Chili vind je de ervaringen van andere jongeren lezen. Ontdek ook wat de Chileense cultuur te bieden heeft en geniet mee van de aankomst oriëntatie in Chili, waar de enthousiaste en zuidelijke sfeer je omarmt.

Andere handige weetjes:

Het jaarprogramma is maar liefst 11 maanden lang. Tijd genoeg om jouw dromen waar te maken!

YFU Chili ondersteunt jou in het leren van het lokale Spaans aan de hand van een online taalles die al voor vertrek start.

Welcome to Estonia

Estland is wellicht niet de eerste bestemming die in je opkomt voor een uitwisselingsjaar, maar het is een intrigerende bestemming in de Baltische regio van Noord-Europa. Het land betovert je met zijn natuurlijke pracht, rijke geschiedenis en eigentijdse cultuur.

Elk jaar kiezen jongeren ervoor om Estland te verkennen en deel te nemen aan speciale programma's. Wil je je verdiepen in een getuigenis?

Waarschijnlijk vraag je je af waarom iemand in godsnaam naar Estland zou willen komen?

Andreas in Estland
Waarschijnlijk vraag je je af waarom iemand in godsnaam naar Estland zou willen komen?
Noah in Estland
Ik wist niets over Estland dus dat was heel interessant om het helemaal te ontdekken.
Anna in Estland
Ik woonde in een dorpje niet ver van Tartu, de tweede grootste stad in Estland.

Dankzij de goed ontwikkelde organisatie van YFU Estland en het uitgebreide netwerk van vrijwilligers worden deze programma's grondig begeleid.

YFU Estland zet zich in om programma's aan te bieden die aansluiten bij jouw niveau in kunst, muziek (inclusief zang) en theater. Je kunt je niveau, kennis en eerdere ervaring aantonen aan de hand van je portfolio en motivatiebrief. Op basis daarvan zal YFU Estland de beste mogelijkheden voor jou zoeken. Dit kan resulteren in plaatsing op een kunst- of muziekschool, maar het kan ook interessant zijn om deel te nemen aan naschoolse activiteiten, die misschien professioneler of net minder veeleisend zijn.

Tijdens het programma legt YFU Estland eveneens de nadruk op regelmatige feedback- en reflectiemomenten, zodat alle studenten die deelnemen aan een speciaal programma de kans krijgen om te groeien en te leren.

With YFU they not only discover the world, themselves and many other things, but after their exchange year we send home students who have somehow become Estonians as well. They promise to smoke fish at home, translate Estonian books into their respective languages or build saunas.

Lees op onze pagina van Estland meer over deze programma’s, bekijk de video en leer iets meer over hun unieke taal. En klik zeker ook door naar hun eigen website!

In ons volgende bericht over de speciale programma’s gaan we verder met Hongarije en Tsjechië.