Speciaal programma - Steinerschool in Budapest
October 31, 2023 12:46

Ontdek de geweldige kans die YFU Hongarije biedt! Als je momenteel studeert aan een Waldorf High School in je eigen land, dan kun je nu je onderwijsreis voortzetten aan de gerenommeerde Göllner Mária Regional Waldorf High School in het prachtige Boedapest. Deze school prijkt ook in de prestigieuze Waldorf World List van september 2022. In België staan deze scholen vaak bekend als Steinerscholen, genoemd naar de invloedrijke educatieve filosoof Adolf Steiner. Grijp deze kans en maak deel uit van een internationale gemeenschap van Waldorf-onderwijsliefhebbers!

Ontdek ons schoolprogramma in het prachtige Hongarije en grijp je kans om een onvergetelijke educatieve ervaring te omarmen.

Hongarije - gewone schoolprogramma

Periode: midden augustus tot midden januari (semester) of eind juni (schooljaar)

Leeftijd: 14,5 - 17,5 jaar oud (ben je ouder, dan kan een uitzondering aangevraagd worden)
Je kan eveneens op aanvraag aanvaard worden als je al afgestudeerd bent.

Taal: YFU Hongarije verwacht dat alle studenten een voldoende beheersing van het Engels hebben om de oriëntaties goed te kunnen volgen. Voorkennis van de Hongaarse taal is niet vereist, maar studenten moeten zich ervan bewust zijn dat het onderwijs op school in het Hongaars is. Van studenten wordt verwacht dat ze gemotiveerd zijn om Hongaars te leren.

Er wordt een Hongaarse taalcursus bij aankomst georganiseerd, alsook een correspondentiecursus en maandelijkse online lessen gedurende het uitwisselingsjaar om jou te ondersteunen.

YFU Hongarije organiseert boeiende optionele trips, waaraan je kunt deelnemen en die jouw avontuur nog gedenkwaardiger maken. Zo wordt er doorgaans een buitenlandse trip (vb. naar Wenen, Praag, …) georganiseerd, een bezoek aan het parlement, een dagtrip in Budapest, …

Lees hier meer over programma's in Hongarije.

Toelatingseisen voor het Waldorf-programma:

  1. Om deel te nemen aan ons Waldorf-programma, dien je te voldoen aan de standaardvereisten van het gewone schoolprogramma.
  2. Tijdens het aanmeldingsproces vragen we om jouw schoolrapporten en een aanbevelingsbrief van een leraar, opgesteld in het Engels.
  3. Als extra vereiste voor dit programma, vragen we je om een introductievideo en een motivatiebrief in het Engels te creëren. In de motivatiebrief kun je jouw sterke punten, interesses, capaciteiten en vaardigheden benadrukken, evenals aangeven welke vaardigheden je in Hongarije wilt ontwikkelen.

Selectieproces:

De Waldorfschool heeft beperkte plaatsen beschikbaar voor YFU-uitwisselingsstudenten in elk academisch jaar. In geval van een overschot aan aanvragen zal de school alle aanvragen beoordelen en, in overleg met YFU, de uiteindelijke beslissing nemen over welke studenten worden geaccepteerd.

Inschrijvingskosten aan de School:

Aangezien Waldorfscholen in Hongarije particuliere scholen zijn, hanteren ze inschrijvingskosten die niet zijn inbegrepen in de programmaprijs. Het exacte bedrag wordt door de school vastgesteld, en voor het academische jaar 2021/2022 bedroeg het 900.000 HUF voor het gehele academische jaar. Daarnaast is er een maandelijkse bijdrage van ongeveer 2000 HUF voor klasuitgaven. Als je wordt toegelaten tot het tiende jaar, geldt er een extra vergoeding van 50.000 HUF voor het praktijkgedeelte (Praktikum). Het collegegeld omvat niet de kosten voor schoollunches, naschoolse activiteiten of schooluitstapjes. Voor studenten die een semester blijven, worden alle kosten evenredig berekend, met behoud van dezelfde voorzieningen als in het reguliere programma.