Hoe doen Finn, Hjoshe en Witse het in het buitenland?
November 20, 2023 13:00

Welkom bij een fascinerende blik in het leven van uitwisselingsstudenten, waar Hjoshe, Finn en Witse na drie maanden in hun gastland hun unieke ervaringen met ons delen. Deze jongeren hebben op hun eigen manier de cultuur, mensen en levensstijl van hun tijdelijke thuisland omarmd.

Ontdek nog meer van hun reis door te kijken naar de boeiende video's van Hjoshe en Finn, beschikbaar via de bijgevoegde YouTube-links. En mis zeker niet het persoonlijke verslag van Witse, waarin hij kort zijn gedachten en emoties deelt na drie maanden in het buitenland.

Benieuwd naar meer inspirerende verhalen van jongeren die de wereld verkennen tijdens hun uitwisselingsprogramma's? Ontdek de rijke ervaringen van andere jongeren op onze website, waar ze hun persoonlijke ontdekkingen, uitdagingen en hoogtepunten tijdens hun tijd in het buitenland delen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste verhalen, updates en kansen door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Ontvang regelmatig een dosis wereldwijde avonturen rechtstreeks in je inbox. Laten we samen de diversiteit aan ervaringen verkennen die uitwisselingsprogramma's te bieden hebben. Schrijf je hier in en beleef de wereld van internationale uitwisselingen!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bekijk hier de korte video's van Finn en Hjoshe.

Finn in Frankrijk 
Ik ben op uitwisseling in Frankrijk in Tours en ik ben nu begonnen aan mijn derde maand. De tijd vliegt...
Hjoshe in Argentinië
Hallo, ik ben Hjoshe. Ik ben op uitwisseling in Catamarca in Argentinië...

En Witse's korte samenvatting van zijn eerste drie maanden in Michigan.


Hey, ik ben Witse Swevers.

Ik studeerde vorig jaar af aan het Heilig Hart Instituut in Heverlee.

Ik ben momenteel in Michigan in de Verenigde Staten op een Exchange school year program. Ik ben vertrokken in de eerste week van september, dus ben hier nu voor bijna 3 maanden en heb het enorm naar mijn zin. Ik heb hiervoor gekozen om een nieuw stukje van de wereld te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen, een kijkje te nemen in een andere cultuur, mijn Engels te verbeteren,… Beter gezegd om een onvergetelijke ervaring te hebben.

Voor mij is het heel gek dat al mijn vrienden (16-18 jaar) nagenoeg allemaal met de auto rijden. Een vriend van mijn voetbal ploeg brengt me elke ochtend naar school en terug naar huis. Fietsen wordt hier zelden gedaan.

Het grootste verschil dat me in het begin is opgevallen is dat alles in Amerika groter is: huizen, grocery stores, scholen, aandacht en interesse voor sport, restaurants, … Amerika is zeker een aanrader als je houdt van fast food.

De mensen hier zijn over het algemeen vriendelijk, sociaal, gastvrij, open-minded en tonen ook veel interesse naar mij toe. Mijn gastvader is heel vriendelijk en helpt me waar nodig. We brengen veel tijd door buiten de schooluren maar ik krijg ook de vrijheid om “extracurricular activities” (naschoolse activiteiten) te doen. Daarmee bedoel ik dingen zoals sporten, birthday parties bijwonen, naar de football game van het school team gaan op vrijdagen, uit eten gaan met vrienden, …
Ik heb al geweldige dingen mogen doen. Ik ben al naar Michigan college football wedstrijden gaan kijken (in het grootste football stadium in het land), naar college en NBA basketball wedstrijden geweest. Dus als je sportief bent of interesse hebt in verschillende sporten is Amerika de place to be. Bijna alles draait hier om sport.

Als herfst sport heb ik soccer (voetbal) gespeeld en eindigde het seizoen als “offensive player of the year”, maakte de meeste goals en gaf de meeste assists. Mijn ploegmaten waren heel blij om me bij het team te hebben. We hebben veel plezier gemaakt, zowel op als naast het veld. Nu is het winterseizoen begonnen en ik heb ervoor gekozen om basketbal te spelen. Er zijn veel meer mogelijkheden dan voetbal en basket: zwemmen, football, lacrosse, baseball, competitie bowlen, ijshockey, golf, track (atletiek) en er is zelfs een snowboard en fishing team. Veel mogelijkheden dus!

Ik raad het sterk aan om op uitwisselingsjaar te gaan en je open te stellen om een nieuw stukje van de wereld, een nieuwe taal, nieuwe vrienden en om te groeien als persoon. Het is een ervaring die je nooit zal vergeten.

Groetjes uit Pinckney, MI
Witse