YFU werkt mee aan "Zorgen voor Mama" op VRT
January 04, 2024 12:31


Het YFU kantoor heeft in de zomer een sollicitatiegesprek gehad met Robin Staldeur, een jongen die deelneemt aan een TV-programma over mensen in armoede. Kaat Van Den Bossche en Ilse Van de Velde polsten naar zijn motivatie en verwachtingen voor de job van Cultuurspelenbegeleider. We maakten ook kennis met zijn begeleider Fatih, die Robin ondersteunt en coacht. Robin staat nog steeds op onze reservelijst van jobstudenten voor de Cultuurspelen!

Je vindt het gesprek op VRT-Max (https://www.vrt.be/vrtmax/a-z/...) vanaf minuut 32:30.

Wat zijn  cultuurspelen?

Elke schoolvakantie organiseren wij cultuurspelen in allerlei verenigingen en kinderopvangen. De meeste sessies worden in de zomerperiode gegeven.
Wij hebben verschillende spelsessies ontwikkeld die geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Cultuurspelen zijn niet zomaar spelletjes voor jongeren. Het is een educatieve en pedagogische manier om kinderen en jongeren warm te maken voor een andere cultuur. Bij dit soort themaspelen hoort namelijk meer. Er zit een boodschap en waarden achter.

Dit programma is erkend door de Vlaamse Gemeenschap en daarom kunnen we deze spellen gratis aanbieden.

Wat is een cultuurspelen begeleider? 

Voor het uitvoeren en begeleiden van de cultuurspelen doen we beroep op jongeren met ervaring als animator of begeleider in een jeugdvereniging. Een cultuurspelenbegeleider is dus een jobstudent die deze cultuurspelen begeleid naargelang zijn/haar beschikbaarheid. Wij maken de planning, jij reist naar de vereniging en begeleid een cultuurspel voor de kinderen en wordt betaald voor de uren die je presteert.

Meer informatie over cultuurspelen of jobstudent bij YFU?

https://educatieve.yfu.be/

cultuurspelen@yfu.be