Uitgeregend in Brugge, maar dat houdt ons niet tegen!
April 08, 2024 13:19

De Paasvakantie is het perfecte moment voor onze studenten om een nieuwe stad in Vlaanderen te ontdekken. Daarom organiseerden wij een kleine daguitstap naar de magische stad Brugge.

Het plan was simpel: om 12 uur zou iedereen aankomen op het station zodat we een kleine picknick konden hebben in het Minnewaterpark voordat de geplande activiteiten voor die dag zouden beginnen. Jammer genoeg was het weer die dag niet aan onze kant en regende het pijpenstelen. De picknick viel dus bijna letterlijk in het water, maar gelukkig hield een beetje regen onze groep uitwisselingsstudenten niet tegen en vonden we al snel een oplossing: we verplaatsten ons naar het Koning Astridpark en hadden daar een droge en aangename picknick.

Nadat iedereen wat had gepraat en had genoten van onze zelfgemaakte wafels - een shoutout naar Sacha en Noa - moesten we wat improviseren omdat het weer er echt niet beter op werd. We besloten dus om een museum te bezoeken. Gelukkig bevindt het biermuseum zich in Brugge. Hier leerden de studenten meer over de Belgische traditie van bierbrouwen en welke plaats dit inneemt in onze cultuur.

Er valt zoveel te leren over Belgische bieren en de verschillende tradities dat het jaren zou kosten om alles te onthouden, maar gelukkig was het museum ook interactief en was er een kleine quiz die je onderweg kon maken. Net toen we het museum verlieten, brak de zon door de wolken en konden we een kijkje nemen op de kermis die plaatsvond op de Grote Markt van Brugge.

Vervolgens wandelden we nog wat rond in de stad, onder leiding van onze nieuwe gids - Kanta. We bezochten de Onze-Lieve-Vrouwekerk, die helaas al gesloten was, dus konden we alleen de buitenkant bewonderen. Na al dat wandelen kwamen we tot rust in het Hof Arents en zagen we de kans om nog wat meer te praten. Wat heeft een uitwisselingsstudent toch veel te vertellen!

Om de dag af te sluiten keerden we terug naar de Grote Markt, waar we op een terrasje genoten van een warme chocolademelk.

Luiza en Vilma