De start van een uitdaging in Vlaanderen
September 17, 2024 13:46

Ondertussen is september al eventjes bezig. Dit betekent uiteraard ook dat onze nieuwe inboundstudenten gearriveerd zijn! We nemen je even mee in de gebeurtenissen van de eerste weken...

Aankomst

Op 16 augustus was het eindelijk zover... rond 9u stonden Greet en de gastgezinnen paraat om de Japanners te onthalen. Zij hadden de eer om als eerste aan te komen. Spannend allemaal, zeker als je een eerste maal gastgezin bent.
Het hele weekend door zijn dan de studenten aangekomen uit verschillende hoeken van de wereld.

Het werd een druk weekend met veel luchthavenonthaal tot zondag 'onze' laatste twee meisjes uit Estland landden.

Moe maar zeer tevreden werd het weekend afgesloten en konden we ons klaarmaken voor het oriëntatiekamp! Na enkele dagen rust arriveerden ze dinsdagavond in Herentals.

On Arrival Orientation

Onze buitenlandse jongeren werden ondergedompeld in onze Vlaamse cultuur door middel van workshops, infosessies en de nodige fun en zelfs Nederlandse lessen!

Wat ze allemaal deden? Wij kennen ook niet alle details... Maar de foto's spreken boekdelen. Onze vrijwilligers lieten zich van hun beste kant zien en deden alle moeite om het iedereen naar hun zin te maken.

De conclusie van deze week: het is een hele fijne, toffe groep en het wordt nog een fantastisch jaar!

Er vloeiden ook al traantjes bij het afscheid... Deze intense week werd op zondag afgesloten met een gezellige barbecue waarop ook de gastgezinnen aanwezig waren. Voor onze Waalse studenten was dit de eerste 'live' ontmoeting met hun nieuwe gezin! Spannend!!

Eerste schooldag

In tegenstelling tot vorige jaren hadden de studenten en hun gezin hierna nog een week de tijd om elkaar wat te leren kennen, school voor te bereiden, administratie in orde te brengen,... voordat de school van start ging.

Op 2 september was het dan de grote dag, onze 23 studenten waren klaar om aan het grote avontuur te beginnen. Met een gezonde dosis zenuwen (de ene al wat meer dan de andere :-)) kon ook dit avontuur starten...

Bedankt

Ondertussen zijn we half september en zijn er eerste belangrijke stappen gezet!
Ik wil graag jullie, onze gastouders, bedanken om mee te stappen in dit avontuur!! Om er mee voor te zorgen dat 23 studenten van over de wereld (sommigen van over de taalgrens, anderen van wat verder weg) een Vlaamse familie en een THUIS hebben en dat we samen van deze jonge mensen wereldburgers maken!!
Ik wens jullie allemaal veel succes en plezier met jullie nieuwe huisgenoot.

Greet
Inbound coördinator inbound@yfu.be

Bekijk meer foto's in onze nieuwsbrief.