Follow-up/re-entry 2023
December 01, 2023 08:20

Vrijdagavond kwamen we samen met de vrijwilligers in Hanenbos voor frietjes om het plan voor het weekend te bespreken.

Zaterdagochtend verwelkomden we de studenten in Hanenbos. We begonnen de oriëntatie met een Nederlandse test voor alle studenten. Voor sommige activiteiten en sessies waren alle studenten samen, en voor de rest werden ze in kleinere groepen verdeeld.

Onze drie semesterstudenten hadden hun eigen sessies om hen voor te bereiden op hun terugkeer (re-entry), de andere studenten namen deel aan de follow-uomdat zij nog maar in het midden van hun uitwisselingservaring zijn.

Tijdens de oriëntatie konden de studenten nadenken over hun ervaring tot nu toe, hoe het gaat en wat ze kunnen doen om dit jaar nog onvergetelijker te maken. Ze konden moeilijkheden of problemen bespreken en delen en samen oplossingen en tips bedenken.

Het hoogtepunt van zaterdag was het Bal Marginal en de schattenjacht waarbij de studenten de vrijwilligers moesten vinden die zich in het gebouw verstopten en verschillende opdrachten moesten voltooien. We zagen een aantal geweldige marginale outfits.

Op zondag sloten we af met de laatste sessies en werden de gastgezinnen ook uitgenodigd voor hun gastgezinnensessie.

Het weekend in Hanenbos was weer intens, een bruisend samenzijn vol activiteiten en reflecties. Onze studenten kunnen dankzij de inzet van onze vrijwilligers en gastgezinnen een veelbelovende en onvergetelijk ervaring afronden of verderzetten.