In een artikel in De Standaard doet de 18-jarige Hjoshe Houben uit Limburg haar verhaal over haar tussenjaar in Argentinië.
July 04, 2024 09:31

In een artikel in De Standaard doet de 18-jarige Hjoshe Houben uit Limburg haar verhaal over haar tussenjaar in Argentinië.

Hjoshe, die tien maanden in de stad Catamarca naar school ging, volgt een familietraditie waarbij haar twee oudere zussen haar voorgingen. Ze koos voor Argentinië omdat ze graag basketbal wilde spelen en dit mogelijk was op dit programma. Tijdens haar verblijf ontdekte ze nieuwe culturen, leerde ze een vreemde taal en overwon ze persoonlijke grenzen. Het tussenjaar hielp haar ook bij haar studiekeuze: na de zomer begint ze aan een studie psychologie aan de KU Leuven.

“Mijn vrienden vonden het best bijzonder dat ik een heel schooljaar lang naar Argentinië trok”, zegt Houben. “Sommigen zeiden me dat ze dat zelf nooit zouden durven. Allé jong, dacht ik toen telkens. Een tussenjaar kunnen nemen, is een unieke kans. Ik ben een week terug en mis het nu al.”

Lees Hjoshe's bijdrage aan het artikel in De Standaard Duizenden jongeren beginnen aan hun tussenjaar: “Ik zal hier voor de rest van mijn leven profijt van hebben” door Pieter Van Maele en Jef Poppelmonde.